O firmie

JESTEŚMY Z WAMI OD 1999 roku

Piekarnia – Cukiernia ”Pod Jaszczurką”

Piekarnię „Pod Jaszczurką” założył Waldemar Guz w 1999r. Zainspirowały go małe, tradycyjne piekarnie funkcjonujące w zachodniej Europie. Chciał stworzyć zakład piekarniczy, który bazując na doświadczeniu śląskich mistrzów piekarstwa i tradycyjnych, starych recepturach, będzie dostarczał na lokalny rynek pieczywo wysokiej jakości.

Około roku trwało poszukiwanie odpowiedniego miejsca. Wybór padł na pomieszczenia piekarni, która działała już kilkadziesiąt lat w Chorzowie przy ul. 3-go Maja. Po przeprowadzeniu gruntownego remontu powstała nowa piekarnia i sklep, a szyld „Pod Jaszczurką” był mrugnięciem oka do córki założyciela – tak ją lubił nazywać.

 

I ruszyliśmy…

 

Produkcja ruszyła pełną parą, a wyroby znalazły uznanie wielu klientów. Z czasem poszerzono asortyment i zwiększono ilość sklepów firmowych. Powstawały kolejne sklepy na Śląsku: w Świętochłowicach, Katowicach, Chorzowie, Tychach, Siemianowicach i Bytomiu.

Rok 2015 był przełomowy w historii zakładu. Uruchomiono nowy lokal przy ul. 3-go Maja 19 w Chorzowie. Wytwarzane są tam desery, ciasta deserowe i torty. Na miejscu wypiekane są też bułki i przekąski. W pięknych, klimatycznych pomieszczeniach zawsze jest sporo kupujących, którzy mogą podglądać cukierników podczas ich pracy.

Nasz zespół

Zgrany zespół tworzą kierownictwo i pracownicy. Wspólnie troszczą się o najwyższą jakość produkcji oraz o kulturę obsługi i miłą atmosferę w pracy. W celu polepszenia jakości produktów i standardu obsługi wciąż wdrażane są nowe technologie i nowoczesne urządzenia. Zaś priorytetem są surowce i dodatki najwyższej jakości, z których wytwarzane jest pieczywo i wyroby cukiernicze.

Piekarnia „Pod Jaszczurką”, mocno zakorzeniona w śląskiej tradycji piekarniczej, jest również otwarta na nowinki i potrzeby współczesnego klienta.

Warto przyjść i spróbować. Smacznego.

Zatrudnimy od zaraz:

Piekarzy
Cukierników
Ekspedientki

Aplikacje prosimy przesyłać poprzez formularz na stronie Praca.